ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київобленерго" погрожують судом через загибель курей

600 тис. птахів загинули через перегрівання.

"Київобленерго" погрожують судом через загибель курей
Фото: typepad.com

Птахівницька компанія "Комплекс Агромарс" має намір судитися з "AES Київобленерго" через відключення світла 10 червня, яке призвело до загибелі більше 600 тис. птахів.

Як повідомив директор з загальних питань "Агромарсу" Олексій Марченко, компанія також має намір поскаржитися в прокуратуру, Нацкомісію регулювання енергетики й АМКУ.

"Ми будемо звертатися в прокуратуру про порушення кримінальних справ, ми будемо звертатися до НКРЕ з тим, щоб переглянули видану ліцензію "AES Київобленерго" на здійснення таких послуг, ми будемо звертатися в АМКУ, тому що "AES Київобленерго" як монополіст не забезпечує ефективне виконання договорів, і звичайно, в судовому порядку ми будемо відшкодовувати завдані підприємству збитки", - зазначив він.

Він повідомив, що близько 11:00 10 червня відбулося знеструмлення пташників комплексу "Агромарс", незважаючи на те, що кожен виробничий об'єкт птахофабрики забезпечується двома незалежними джерелами електропостачання. Електропостачання було відновлено тільки через 5,5 годин.

В результаті вимкнення електроенергії на підприємстві вимушено зупинилися всі виробничі процеси, температура в приміщеннях пташників піднялася до +45 градусів, що призвело до загибелі птахів.

Загальна вага загиблих птахів, за словами Марченка, становить більше ніж 831 тонну, а збитки - близько 200 млн гривень без обліку витрат на утилізацію загиблої птиці.

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс", яке засновано 1998 року, є вертикально інтегрованою холдинговою компанією, яка працює в галузі вирощування зернових культур, виготовлення комбікормів, вирощування племінних та бройлерних птахів, переробки м'яса та його реалізації через власну франчайзингову мережу "Гаврилівські курчата" .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram