ГоловнаЕкономікаБізнес

На Южно-Українській АЕС виникли проблеми

Україна звернулася по допомогу до Росії.

На Южно-Українській АЕС виникли проблеми

"Енергоатом" терміново просить Росію постачити паливо, виготовлене для Запорізької АЕС, на Южно-Українську АЕС через проблеми з американським паливом.

Про це повідомило джерело в паливній компанії "ТВЕЛ" в кулуарах Петербурзького міжнародного енергетичного форуму.

"У зв'язку із серйозною ситуацією, що склалася на Южно-Українській АЕС, "Енергоатом" надіслав "ТВЕЛ" лист із проханням постачити паливо, яке "ТВЕЛ" виготовив для Запорізької АЕС, на Южно-Українську атомну станцію", - сказало джерело.

Раніше перший заступник Держатомрегулювання Михайло Гашев повідомив, що енергоконцерн почав вивантаження палива виробництва американської компанії Westinghouse з реактора Южно-Української АЕС, де це паливо перебувало в дослідній експлуатації. Згідно з повідомленням, з американським паливом, виготовленим для українських реакторів радянсько-російського дизайну, є серйозні проблеми.

При цьому він наголосив, що виявлене не є критичним порушенням, але вимагає пильності і докладної експертизи.

Зараз на другому і третьому енергоблоках ЮУАЕС в дослідно-промисловому режимі експлуатують 126 збірок виробництва Westinghouse, які завантажили в реактори блоків протягом 2010-2011 років у рамках контракту, укладеного в березні 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram