ГоловнаЕкономікаБізнес

Мешканцям гуртожитків дозволили приватизувати кімнати

Перед цим приміщення слід передати територіальним громадам.

Мешканцям гуртожитків дозволили приватизувати кімнати
Фото: muraljov.narod.ru

Українці, які мешкають у державних гуртожитках, зможуть приватизувати приміщення, які вони займають, після того як гуртожитки передадуть у власність територіальних громад. Усього це 1 058 гуртожитків площею 2457,82 тис. кв. метрів.

Верховна Рада (ВР) України затвердила Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки.

За відповідний урядовий законопроект №10226 проголосували 345 народних депутатів у четвер, 21 червня.

Закон встановлює, що громадяни, які проживають у гуртожитках державної форми власності, можуть приватизувати займані ними житлові приміщення після передачі таких гуртожитків у власність територіальних громад.

Програма містить графік, обсяги і терміни фінансування передачі в комунальну власність гуртожитків державної форми власності. Також зазначено про можливість змінити такі розміри і терміни відповідно до реальної ситуації на відповідних ринках, а також реальних можливостей бюджетів.

Відповідно до закону, за результатами виконання цієї програми у власність територіальних громад передадуть 1 058 гуртожитків загальною площею 2457,82 тис. кв. м.

Раніше повідомляли, влада Миколаєва продала приватним фірмам гуртожиток разом із мешканцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram