ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" отримав від України заявку на 27 млрд куб. м газу 2012 року

Міллер упевнений, що проблем не буде.

"Газпром" отримав від України заявку на 27 млрд куб. м газу 2012 року
Фото: Макс Левин

Міністр енергетики України Юрій Бойко привіз сьогодні "Газпрому" заявку на споживання Україною 27 млрд куб. м газу у 2012 році.

Про це журналістів повідомив голова ВАТ "Газпром" Олексій Міллер у кулуарах Петербурзького економічного форуму.

"Так, привіз", - відказав він на відповідне запитання. При цьому Міллер запевнив, що "проблем з Україною не буде, авансу ("Газпрому") вистачить", - зазначив він.

Як говорив напередодні на прес-конференції в Москві заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, за підсумками 2012 року, споживання російського газу в Україні має становити не менш ніж 40 млрд куб. м, що передбачено контрактними зобов'язаннями української сторони перед "Газпромом".

Нагадаємо, "Нафтогаз України" відмовився забезпечувати транзит газу "Газпрому" власним коштом. 18 травня українська компанія повідомила "Газпром" про те, що 2012 року накопичення газу в українських підземних газових сховищах відбуватиметься винятково в обсягах, необхідних для забезпечення власних потреб України. Компанія запропонувала "Газпрому" за потреби скористатися послугами українських газосховищ для виконання зовнішньоекономічних контрактів "Газпрому" й оформити відповідну додаткову угоду.

Згодом "Газпром" перерахував "Нафтогазу України" 2 млрд дол. авансу за транзит газу. Як повідомив 7 червня Міллер журналістів, "обсяги авансу, який надано, дозволять помпувати газ трубою в повному обсязі, щоб без проблем відбути зиму". Обсяг авансу назвав "Нафтогаз". Якби потрібен був більший обсяг, ми б його надали", - сказав він тоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram