ГоловнаЕкономікаБізнес

Президент ФІДЕ придбав мережу заправок у Болгарії

Головний "шахіст" конкуруватиме з "Лукойлом".

Президент ФІДЕ придбав мережу заправок у Болгарії
Кирсан Илюмжинов
Фото: steer.ru

Президент Всесвітньої шахової федерації (ФІДЕ) і колишній президент Калмикії Кірсан Ілюмжинов придбав контрольний пакет акцій (52,5%) найбільшої болгарської мережі АЗС Petrol.

Як повідомляє Agence France-Presse, операція була здійснена за допомогою структури Credit Mediterranean, яка належить Ілюмжинову.

Ілюмжинов викупив акції у двох інших російських бізнесменів - 47,5% у Дениса Єршова та 5% у Олександра Мельника. Решта 47,5% знаходяться у власності у колишнього партнера Єршова, болгарського бізнесмена Мітко Сабева. Сума угоди не розголошується.

Petrol, який раніше був монополістом у роздрібній торгівлі нафтопродуктами в Болгарії, було приватизовано 1999 року. Зараз він залишається найбільшим паливним рітейлером в країні, володіючи 380 АЗС і трьома нафтоналивними терміналами в портах.

Одним з ключових конкурентів Petrol є російський "Лукойл", який через свою "дочку" "Лукойл Болгарія" володіє близько 100 заправок у країні.

Кірсан Ілюмжинов обіймав пост президента Калмикії з 1993 по 2010 рік. До його активів зараховувалася компанія "Вель", яка працювала у сфері лиття із недорогоцінних металів і збанкрутувала 2010 року.

Нагадаємо, "Газпром" відкриє мережу АЗС в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram