ГоловнаЕкономікаДержава

У Азарова хочуть зводити нові будинки під програму 3% іпотеки

За словами Олександра Непомнящего, сьогодні близько 1,5 тис. га земельних ділянок, на яких, за даними обладміністрацій, можна будувати доступне житло.

У Азарова хочуть зводити нові будинки під програму 3% іпотеки
Фото: www.city-adm.lviv.ua

Іпотечні кредити під 3% в рамках держпрограми повинні видаватися не тільки на придбання квартир в існуючих недобудовах, але і об'єкти, що зводяться з "нуля".

Таку думку висловив директор департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Мінрегіону Олександр Непомнящий.

"Сьогодні близько 1,5 тис. га земельних ділянок, на яких, за даними обласних адміністрацій, можна будувати доступне житло. До них підведено інженерні мережі і тут можна розпочинати будівництво найближчим часом", - зазначив він

За словами Непомнящего, для активізації кредитування забудовників, які реалізують проекти з "нуля", необхідно внести зміни в законодавство, які б дозволили надання в заставу банкам земельних ділянок під забудовою. Такий законопроект уже внесений у Верховну Раду.

Як уточнив заступник голови правління "Ощадбанку" Антон Тютюн, сьогодні зазначена земля не належить забудовнику, і банки відповідно не можуть звернути стягнення на предмет іпотеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram