ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема
Евро 2012

Євро-2012 зацікавило американців, - телеканали

У США матч Іспанія-Італія подивилися 2,1 млн. людей.

Євро-2012 зацікавило американців, - телеканали
Фото: tsn.ua

Перші матчі Євро-2012, які відбуваються у Польщі та в Україні, викликали небувалий інтерес у телеглядачів у США.

Як пише газета The New York Post з посиланням на дані телеканалів ESPN і ABC, середня аудиторія матчу Євро-2012 в США становить більше 1,3 мільйона осіб. Для порівняння, під час Євро-2008 аналогічний показник становив лише 428 тисяч глядачів.

Матч між Іспанією та Італією, який припав на вихідний день, подивилися 2,1 мільйона осіб - це більше, ніж будь-який матч Євро-2008 за винятком фіналу, в якому брали участь Іспанія та Німеччина.

Рейтинги Євро-2012 в США могли б бути ще вищими, якби турнір проходив у більш зручний для американців час. Матчі, які за московським часом починаються о 20:00, в США показують вранці, а о 22:45 - в районі обіду, через що офісні працівники практично не мають можливості їх подивитися.

В Європі рейтинги ТБ-трансляцій з Євро набагато вище, ніж в США. Так, матч між Німеччиною та Нідерландами тільки в Німеччині подивилося більше ніж 27 мільйонів людей. Поєдинок між Англією і Францією, як повідомляє The Chicago Tribune, зібрав біля телеекранів у Великобританії аудиторію в 12,3 мільйона осіб.

Раніше також повідомляли, що матч між Росією та Польщею на Євро-2012 зібрав рекордну телеаудиторію в Польщі: по трьом місцевим телеканалам гру дивилися 16,2 мільйона уболівальників. Усього в Польщі живе близько 38 мільйонів осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram