ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна та Росія можуть підтримати запуск "Русланів" у серію

Випуск 30 літаків окупить витрати на відновлення виробництва.

Україна та Росія можуть підтримати запуск "Русланів" у серію
Фото: mosaica.ru

Угоду про держпідтримку відновлення виробництва літаків Ан-124 "Руслан" може бути досягнуто між Україною та Росією до кінця року.

"Угоду про державну підтримку відновлення серійного виробництва літаків Ан-124 між Кабінетом Міністрів України і урядом Російської Федерації може бути підписано до кінця 2012 року", - заявив голова Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колесніков, передає прес-служба відомства.

За його словами, відповідний намір української та російської сторін зафіксовано в протоколі, який підписали 14 червня за підсумками 10-го засідання підкомісії з питань співробітництва в галузі авіаційної промисловості комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії.

Колесніков зазначив, що випуск понад 30 літаків окупить витрати на відновлення серійного виробництва Ан-124.

Нагадаємо, керівництво ДП "Антонов" неодноразово заявляло, що Росія стримує процес відновлення виробництва. На підприємстві зазначають, що технологічні можливості дозволяють відновити виробництво Ан-124 в Ульянівську вже 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram