ГоловнаЕкономікаБізнес

Автоперевізники обговорюють нову програму розвитку транспорту

Ігор Шкіря ініціює розгляд документа в регіонах.

Автоперевізники обговорюють нову програму розвитку транспорту
Фото: panoramio.com

Про це повідомляє УРА-информ.

Проект "Державної цільової економічної програми розвитку автомобільного транспорту до 2015 року" підготувало Міністерство інфраструктури. На думку президента Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників, народного депутата Ігоря Шкірі, документ зачіпає інтереси всіх автоперевізників України.

"До 2004 року формально була чинною "Програма розвитку транспортно-дорожнього комплексу (ТДК)". Сьогодні транспорт України розвивається так само безсистемно, про що неодноразово заявляла Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників і наполягала на необхідності створити такий документ, оскільки автомобільний транспорт є потужним сектором національної економіки", - заявив Ігор Шкіря.

"Автомобільна галузь України давно потребує серйозних реформ. І дуже важливо, що Кабінет Міністрів звернув увагу на думку громадськості з приводу вирішення проблем в автомобільній сфері. Однак проект, підготовлений Міністерством інфраструктури, наразі потребує доопрацювання і вкладення колосальних бюджетних коштів", - стверджує депутат. Він наполягає на глибокому аналізі ефективності ініціатив програми із залученням усіх зацікавлених гравців ринку автоперевезень.

Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників України ініціювала обговорення проекту програми в регіонах серед керівників автотранспортних підприємств із залученням місцевих органів влади.

"Після вивчення проекту "Державної цільової економічної програми розвитку автомобільного транспорту на період до 2015 року" в регіонах буде скликано раду ВААП, на якій буде ухвалено пропозиції змін і доповнень до документа. Програма повинна захищати передусім вітчизняних автоперевізників і сприяти розвитку автомобільної галузі України", - наголосив Ігор Шкіря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram