ГоловнаЕкономікаБізнес

Інвестиції в "зелену" енергетику б'ють рекорди

На Китай припало 20% інвестицій у відновлювані джерела енергії.

Інвестиції в "зелену" енергетику б'ють рекорди
Фото: www.ecoelektro.com

Інвестиції у відновлювані джерела енергії 2011 року становили $257 млрд, сказано у звіті ООН, що стало новим рекордом.

Зокрема, інвестиції в сонячну енергію сягнули $147 млрд завдяки підвищеному попиту з Німеччини, Італії, Китаю та Великобританії. Річний приріст становив 52%.

Автори звіту зазначають, що банкрутство таких компаній, як Solyndra, Evergreen Solar, SpectraWatt, Solar Millenium і Solon - ознака того, що індустрія сонячної енергетики перебуває у зрілому стані.

При цьому 20% від загального обсягу вкладень в альтернативну енергетику припало на Китай. Країна торік витратила $52 млрд на відновлювану енергетику. США вклали $51 млрд. Європейськими лідерами в цій сфері стали Німеччина й Італія.

Інвестиції у вітряну енергетику скоротилися на 12%, до $84 млрд, через невизначеність в енергетичній політиці Євросоюзу, а також у зв'язку зі скороченням кількості вітряків у Китаї.

При цьому альтернативна енергетика залишається менш популярною, ніж традиційна. 2010 року альтернативні джерела охопили лише 16,7% світового споживання енергії. Сонячна і вітрова енергія покривають у цій частці 8,2% енергоспоживання, енергія з біомаси - 8,5%.

Для порівняння, понад 80% світового споживання електроенергії припадає на традиційні джерела, які звинувачують у забрудненні атмосфери.

Нагадаємо, в Україні до 2030 року частка енергії, виробленої з відновлюваних джерел, може сягнути в енергобалансі не менш ніж 15%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram