ГоловнаЕкономікаБізнес

Іран звинуватив колег по ОПЕК у перевиробництві нафти

У Тегерані назвали головних порушників.

Іран звинуватив колег по ОПЕК у перевиробництві нафти
Фото: susanin.udm.ru

Іран звинуватив країни з ОПЕК у перевищенні квот на видобуток нафти, повідомляє іранське агентство IRNA з посиланням на заяву представника Ірану в ОПЕК Мохаммеда аль-Хатібі.

За його словами, це стало однією з причин падіння цін на нафту, поряд з економічними факторами.

Аль-Хатібі зазначив, що при квоті на видобуток на рівні 30 млн барелів на день, країни-члени організації виробляють в середньому на 2 млн барелів на день більше за квоту. Головними порушниками, на думку Тегерана, є Саудівська Аравія, Кувейт і ОАЕ.

За словами іранського представника, на Саудівську Аравію чинять сильний тиск найбільші споживачі чорного золота, і збільшенням поставок країна намагається заспокоїти світовий ринок нафти.

У повідомленні також зазначається, що міністр нафтової промисловості Ірану вже направив листа голові ОПЕК, де висловив протест проти порушення квот.

Нагадаємо, нафта почала дешевшати близько двох місяців тому - на початок квітня один барель Brent торгувався на рівні в $120, однак вже 1 червня ціна на нефту впала нижче за $100, вперше з жовтня 2011 року. Сьогодні нафта Brent торгується на рівні понад $101.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram