ГоловнаЕкономікаБізнес

Банкір прогнозує здешевлення іпотечних кредитів

За словами глави "Ощадбанку" Сергія Подрєзова, гроші можуть бути спрямовані на реалізацію програми з видачі іпотечних кредитів під 3%.

Банкір прогнозує здешевлення іпотечних кредитів
Фото: Макс Левин

Агентство з рефінансування житлових кредитів може здійснити дебютний випуск іпотечних облігацій на 0,5 млрд грн. вже в червні.

Про це повідомив голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов.

За його словами, отримані через агентство кошти банки зможуть використовувати на видачу нових житлових кредитів за доступнішими ставками.

"Ми плануємо, що в червні в нас буде перший транш-близько 500 млн. Також сподіваємося, що регулятор надасть якісь привілеї для цих паперів, щоб вони мали істотний попит. Це, наприклад, облік в обов'язкових резервах, можливість отримання тощо", - зазначив Подрєзов.

Як він зазначив, кошти, отримані в результаті розміщення іпотечних облігацій, можуть також бути спрямовані на реалізацію програми з видачі іпотечних кредитів під 3%.

Водночас банкір зазначив, що процентна ставка за цими позиками не зовсім ринкова-16%. "Враховуючи це, ми собі теж великий обсяг (кредитування за цією програмою - LB.ua) дозволити не зможемо. Хоча сьогодні ми нікому не відмовляємо", - зазначив Подрєзов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram