ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова підрахувала кількість українських мільйонерів

Найбільше за всіх доходів за 2011 рік задекларував мешканець Донецької області.

Податкова підрахувала кількість українських мільйонерів
Фото: segodnya.ua

Кількість українців, які задекларували доходи за 2011 рік у розмірі понад 1 млн грн, становить 2291.

Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби В'ячеслав Бусарєв на прес-конференції.

За його інформацією, ця кількість за рік зросла на 754 людини, а загальна сума отриманого зазначеними вище громадянами доходу становить 15,1 млрд грн, що на 5,3 млрд грн більше, ніж минулого року.

Відповідною категорією платників податків самостійно визначено податкове зобов'язання в сумі близько 172,2 млн грн. Найбільша кількість громадян-мільйонерів у місті Києві - 916, Донецькій області - 271 та Дніпропетровській області - 216.

Водночас Бусарєв повідомив, що найбільший дохід за підсумками 2011 року в розмірі 399 млн грн задекларував мешканець Донецької області, податкові зобов'язання якого становлять 68 млн грн. Цією людиною, як пізніше підтвердив Бусарєв, став бізнесмен Рінат Ахметов.

За його інформацією, на 1 червня 2012 року 624,6 тис. громадян подали до органів ДПС декларації про майновий стан і доходи, отримані 2011 року, що майже на 17 тисяч більше, ніж роком раніше.

Загальна сума задекларованого доходу громадянами 2012 року на 12,4 млрд грн або на 51,2% більше ніж минулого року і становить 36,6 млрд грн.

Найбільша питома вага в структурі задекларованих громадянами доходів припадає на доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунків), від продажу цінних паперів (корпоративних прав), іноземних доходів, від продажу та оренди майна.

Зазначимо, що у вересні минулого року глава ДПС Олександр Клименко заявив, що кількість українців, що задекларували за 2010 рік дохід понад 1 млн грн, становить понад 7,3 тис. осіб. Очевидно, що підсумки декларування ще не остаточні, і кількість українських мільйонерів до кінця року зросте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram