ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров сподівається на активність Shell у видобутку газу в Україні

Розробка Юзівського родовища може потроїти видобуток газу в Україні.

Азаров сподівається на активність Shell у видобутку газу в Україні
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров висловив сподівання, що Shell активно працюватиме над розробкою Юзівського газового родовища із запасами сланцевого газу.

Про це він заявив очільникові Shell в Україні Грехему Тайлі, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Компанія Shell є світовим лідером у видобутку вуглеводнів, і ми сподіваємося, що ваша перемога в конкурсі дозволить вам активно працювати над розробкою Юзівського родовища. Зараз ми очікуємо від вас необхідних кроків для підписання угоди і сподіваємося, що найближчим часом ваша компанія подасть на розгляд уряду проект угоди про розподіл продукції", - заявив прем'єр.

Він також запропонував Shell розглянути можливість участі в конкурсах на Скіфську та Фороську газові площі на шельфі Чорного моря.

Тайлі, своєю чергою, заявив, що розробка Юзівського родовища може подвоїти і навіть потроїти видобуток газу в Україні.

"Якщо підготовка та розвідка Юзівського родовища буде успішною, це дозволить подвоїти або потроїти сукупний видобуток газу в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, прогнозні ресурси Юзівської площі оцінюють у 4,054 трлн куб. м газу (традиційного, сланцевого, конденсату). На етапі геологічного дослідження заплановано залучити щонайменше 1,6 млрд гривень інвестицій і 30 млрд гривень на етапі промислової розробки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram