ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо найшанованіші компанії світу

Компанія BMW відібрала лідерство в Google.

Названо найшанованіші компанії світу
Фото: http://www.meta.kz

BMW, Sony і The Walt Disney Company виявилися найшанованішими компаніями у світі, свідчить рейтинг 2012 Global RepTrak 100, складений компанією Reputation Institute.

Німецький автовиробник, який за рік піднявся із четвертого на перше місце, отримав найвищу оцінку - 80,2 бала (бездоганний показник) і потіснив компанію Google (78,05), яка зайняла цього року шосту позицію.

Варто зазначити, що бали понад 80 отримала тільки одна компанія. Нижче від цієї позначки розмістилися компанії із "потужним" рівнем поваги. Показовий і той факт, що в першу десятку увійшли три автокорпорації, усі вони - німецькі.

Компанія Apple, яка минулоріч зайняла другий рядок, у новому рейтингу опинилася на 5 місці із 78,05 бала. Sony (79,31) і Walt Disney (78,92), що потрапили у трійку кращих, у рейтингу за 2011-й рік займали шосту і третю позиції відповідно.

Як пояснили в Reputation Capital Group, технологічних гігантів посунув іще один автовиробник - Daimler, який цього року посів четверту сходинку рейтингу із оцінкою 78,54.

У ТОП-10 найшанованіших компаній, із шостого по десяте місце відповідно, також увійшли Microsoft (77,98 бала, минулого року - 11-те), Volkswagen (77,04, 10-те), Canon (76,98, 8-ме) і Lego (76,35, 5-те).

"Apple залишилася в ТОП-10, незважаючи на втрату свого знакового лідера Стіва Джобса. Це свідчить про те, що репутаційна платформа компанії - доволі сильна, щоб залишити в минулому таку втрату", - зазначають експерти Reputation Capital.

Варто наголосити, що інтернет-гігант Google займав перші рядки цього рейтингу 2011-го і 2010-го. В обох випадках BMW залишався на четвертому місці. Walt Disney вже третій рік залишається на третій позиції.

Якщо говорити про регіони, то в Північній Америці компанія Apple не потрапила в ТОП-5 найбільш шанованих. Перше місце там дісталося Sony. У Європі лідером виявилася BMW, в Азії - Walt Disney, а в Латинській Америці - Nestle.

Нагадаємо, що 2011 року друге місце посіла компанія Apple, а 2010-го Sony. При цьому компанія Intel, яка два роки поспіль входила в ТОП-10 найбільш шанованих у світі компаній, цього року не потрапила в десятку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram