ГоловнаЕкономікаБізнес

Moody's знизило рейтинги німецьких і австрійських банків

Рейтинг найбільшого банку Європи також можуть переглянути.

Moody's знизило рейтинги німецьких і австрійських банків

Міжнародне агентство Moody's у середу знизило кредитні рейтинги шести банків у Німеччині і трьох найбільших банків в Австрії.

Зокрема, у Німеччині на один щабель знижено рейтинг другого за величиною банку Німеччини Commerzbank, Landesbank Baden-Wuerttemberg, DekaBank, DZ Bank, Helaba, на два ступені - банку Norddeutsche Landesbank.

При цьому агентство ще не прийняло рішення щодо Deutsche Bank AG і його підрозділів.

Moody's заявило, що якості активів банків Німеччини загрожує небезпека, якщо криза єврозони поглибиться або світова економіка сповільнюватиметься й далі.

Щодо Австрії, то Moody's знизило довгостроковий рейтинг Erste Group Bank AG на два ступені, UniCredit Bank Austria AG і Raiffeisen Bank International AG - на одну. Агентство відзначило їх вразливість у зв'язку з діяльністю в Центральній і Східній Європі та СНД.

Агентство також вказало на обмежену спроможність до поглинання збитків як у німецьких, так і у австрійських банків, відзначивши при цьому певну стійкість національних економік.

Нагадаємо, раніше Moody's знизило рейтинги трьох українських банків, що входять до групи найбільших, - Укрексімбанку, ОТП Банку та Приватбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram