ГоловнаЕкономікаДержава

У Черкасах за борги відключили світлофори

Місту загрожує транспортний колапс.

У Черкасах за борги відключили світлофори
Фото: mukachevo.net

У Черкасах не працюють світлофори, які перебувають на балансі державного підприємства МВС України "Черкаси-Інформ-Ресурси", повідомили в Черкаському міськвиконкомі.

"Черкаси-Інформ-Ресурси" відключило світлофорні об'єкти від електроенергії. Міська влада не має юридичних підстав фінансувати утримання цих світлофорних об'єктів через державне підприємство. При цьому "Черкаси-Інформ-Ресурси" самостійно не може їх утримувати та відмовляється передати в користування громаді міста.

Як заявив заступник міського голови Черкас Олексій Леонов, єдиний варіант нормального функціонування світлофорів - це передача їх у міську комунальну власність.

"Ми вже більш ніж 5 років ведемо переписку з цим підприємством щодо передачі світлофорних об'єктів. Написали вже не одне звернення і до міністра внутрішніх справ щодо вирішення цієї проблеми, але "віз і нині там". У міському бюджеті закладено кошти на фінансування послуг з обслуговування світлофорів, було проведено тендер. Переможцем у торгах стало приватне підприємство "Геобудсервіс Плюс", - пояснив Леонов.

"Геобудсервіс Плюс" зголосився обслуговувати світлофори на вулицях Черкас за 725 тисяч гривень, тоді як ДП "Черкаси-Інформ-Ресурси" запропонувало за цю послугу близько 878 тисяч гривень.

Черкаські водії скаржаться, що по місту практично не можливо їздити, тому що не працює більшість світлофорів.

Раніше повідомляли, що мешканці Черкас можуть залишитися без води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram