ГоловнаЕкономікаДержава

ВТБ рефінансує частину боргу України на $2 млрд

Російський банк не розкриває схеми угоди.

ВТБ рефінансує частину боргу України на $2 млрд
Фото: vkurse.ua

Російський банк ВТБ рефінансує частину кредиту на $2 млрд, погашення якого мало припасти на кінець червня, на два роки.

Сторони домовилися про рефінансування позики під час візиту голови ВТБ Андрія Костіна в Україну 30 травня, повідомив держбанк, не розкривши схеми угоди.

"Група ВТБ зацікавлена в розширенні співробітництва з урядом України та підтримці подальшого розвитку економіки країни", - йдеться при цьому в повідомленні ВТБ.

Нагадаємо, Україна взяла цей кредит під 6,7% річних у червні 2010 року на шість місяців із правом триразової пролонгації, яким і скористалася.

Минулого тижня міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко повідомив, що Кабмін випустить облігації на $1 млрд, щоб погасити кредит ВТБ.

Як погашатимуть другу половину кредиту, він не повідомив. Але як пише Reuters із посиланням на російську інвесткомпанію "Відкриття", її можуть покрити новим кредитом від групи російських банків, до яких яких, імовірно, увійде сам ВТБ і Сбербанк.

29 травня уряд провів аукціон з розміщення держоблігацій на $535,17 млн. На думку учасників ринку, валютні папери викупив банк ВТБ у межах реструктуризації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram