ГоловнаЕкономікаДержава

На швидкісні потяги завжди буде попит, - експерт

На думку фахівця, сьогодні середня швидкість руху українських поїздів значно нижча від швидкості європейських.

На швидкісні потяги завжди буде попит, - експерт
Фото: Макс Левин

Швидкісний рух поїздів - це прогресивний напрям, який потрібно розвивати.

Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

"На швидкісне пересування поїздів завжди буде попит - і з боку населення, і з боку тих, хто є вантажовідправником. Якщо подивитися на середню швидкість руху українських пасажирських і товарних потягів, то вона значно нижча, ніж у Європі. І це свідчить про те, що маємо потенціал для інтенсифікації перевезень за рахунок технічного поліпшення і збільшення швидкості. Ця проблема швидкості поїздів багато в чому успадкована від Радянського Союзу. Усі радянські потяги їздили повільніше, ніж їхні аналоги на Заході", - заявив експерт.

На його думку, впровадження швидкісних поїздів в Україні має стати частиною більш загальної стратегії розвитку транспорту в Україні.

"Ми повинні мати інтегровану систему управління транспортними потоками в країні. Щоб ми чітко бачили місце окремих перевізників - таких, як залізниця, автоперевезення, морські та річкові перевезення. Ще нам потрібно вивчати маршрути, попит і пропозицію тих чи інших маршрутів для українського населення і відповідно формувати карту перевезень", - вважає Бураковський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram