ГоловнаЕкономікаДержава

Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності завдяки Греції

Країна однаково залишається аутсайдером.

Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності завдяки Греції

Україна зайняла 56 місце серед 59 країн у світовому рейтингу конкурентоспроможності World Competitiveness Yearbook 2012, який складає швейцарська бізнес-школа IMD.

За минулий рік Україна піднялася на одну позицію завдяки погіршенню становища Греції, яка з 52 місця опустилася на 58-ме.

Серед сусідів України найвище місце має Польща - 34. При цьому Росія в рейтингу зайняла 48 місце, Румунія - 53-тє, Словаччина - 47-ме, Угорщина - 45-те. Молдови та Білорусі в рейтингу не виявилося.

Лідером списку залишаються Гонконг і США, а на третє місце вийшла Швейцарія, яка потіснила Сингапур. Серед аутсайдерів - Венесуела, Греція і Хорватія.

Бізнес-школа IMD підраховує бали за чотирма головними критеріями: стан економіки, ефективність уряду, ефективність бізнесу та стан інфраструктури, які, своєю чергою, поділяються більш ніж на 300 конкретніших показників.

Нагадаємо, в минулорічному рейтингу гіршими за Україну в рейтингу були тільки дві держави - Хорватія і Венесуела.

Бізнес-школа IMD розташована у швейцарській Лозанні, створена в січні 1990 року на базі двох раніше незалежних бізнес-шкіл - IMI, яку 1946 року в Женеві заснувала компанія Alcan, і IMEDE, яку 1957 року в Лозанні створила компанія Nestle. IMD здійснює більш ніж 70 науково-дослідних проектів, на що витрачається третина бюджету школи.

Рейтинг конкурентоспроможності-2012
Фото: imd.org
Рейтинг конкурентоспроможності-2012

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram