ГоловнаЕкономікаБізнес

ТНК-BP залишиться без керівника

CEO групи Михайло Фрідман заявив про відставку.

ТНК-BP залишиться без керівника
Фото: topneftegaz.ru

Російський бізнесмен, співзасновник "Альфа-Банку" Михайло Фрідман оголосив про звільнення з посади головного керуючого директора групи ТНК-BP.

"Фрідман направив листа на адресу ради директорів ТНК-ВР Ltd., у якому повідомив про те, що він іде з посади головного керуючого директора (CEO) групи ТНК-BP. Також Фрідманом було направлено лист акціонерам ТНК-BP із заявою про звільнення з посади голови правління ТНК-BP Management - російської компанії, яка управляє активами ТНК-BP у Росії та в Україні, враховуючи ВАТ "ТНК-BP Холдинг", - наголошено в повідомленні компанії.

Відставка Фрідмана набере чинності через місяць після підписання ним документа.

Співвласники компанії Герман Хан і Віктор Вексельберг залишаються в складі правління ТНК-ВР з російської сторони.

ТНК-ВР входить у десятку найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти. Компанія була створена 2003 року в результаті злиття нафтових і газових активів компанії BP у Росії та нафтогазових активів консорціуму Альфа, Аксесс/Ренова (ААР).

Вона розробляє родовища в Західному і Східному Сибіру, Волго-Уральському регіоні.

В Україні бізнес групи ТНК-ВР представлений такими ключовими підприємствами: ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" - управлінський центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, здійснення координованої інвестиційної політики, забезпечення максимальної ефективності використання активів, зупиненим Лисичанським нафтопереробним заводом, СП ТОВ "Кершер" - роздрібна торгівля нафтопродуктами через мережу АЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram