ГоловнаЕкономікаДержава

Зростання зарплат в Україні сповільнилося

Суттєве збільшення окладів зафіксовано тільки в Донецькій області.

Зростання зарплат в Україні сповільнилося
Фото: Макс Левин

Середня зарплата в квітні зросла всього на 19 гривень, або на 0,6% до 2942 грн, тоді як місяць до того вона підвищилася відразу на 124 грн, пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на дані Держстату.

Одним із чинників, який забезпечив зростання середньої зарплати у квітні, стало збільшення рівня оплати праці в металургії (+173 грн). В інших секторах промисловості зростання зарплат було доволі помірним (у середньому не більш ніж на 26 грн).

Географічний аналіз Держстату показує, що суттєве збільшення окладів відбулося тільки в Донецькій області (+116 грн), а, наприклад, у Києві нарахування зросли всього на 15 грн.

Помітним також стало сезонне для цього періоду підвищення оплати праці в сільському господарстві - на 210 грн, до 1980 грн.

Іще одним чинником, який вплинув на загальний показник зростання зарплат, стало збільшення мінімальної зарплати на 21 грн - до 1094 грн з 1 квітня. Підвищення соціального стандарту торкнулося всієї бюджетної сфери: освіти (+59 грн), держуправління (+64 грн) й охорони здоров'я (+47 грн). В інших секторах зростання зарплат було меншим.

Зниження відбулося у фінансовому секторі (-609 грн), а також у сфері транспорту та зв'язку (-116 грн).

Нагадаємо, в Кабміні пропонують ввести дев'ять рівнів заробітної плати залежно від кваліфікації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram