ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов купить залізничного вантажоперевізника

Угоду можуть завершити не раніше кінця цього року.

Ахметов купить залізничного вантажоперевізника
Фото: news2000.com.ua

Група "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова отримала дозвіл Антимонопольного комітету на отримання контролю над ТОВ "Лемтранс", пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на прес-службу компанії.

Це дозволить СКМ збільшити свою частку з 19,95% статутного фонду цього найбільшого в Україні приватного оператора вантажних вагонів до більш ніж 50%.

"Після цього компанія зможе увійти до складу нашого транспортного напрямку, і в майбутньому ми сподіваємося довести свою частку в ній до 100%", - зазначили в СКМ, додавши, що угоду можуть завершити не раніше кінця цього року.

За даними учасників ринку, серед співвласників "Лемтранс" - народні депутати від Партії регіонів Антон Пригодський та Ігор Гуменюк. І джерело, обізнане з умовами угоди, зазначив, що буде викуплено частку, підконтрольну Пригодського.

Компанія "Лемтранс" - найбільший приватний перевізник вантажів і експедитор - створена 1999 року. Експлуатує понад 12 тис. одиниць рухомого складу (весь приватний парк піввагонів в Україні - 26 тис.). Обсяг перевезень минулого року становив 40,4 млн тонн (+30,7%), що, за даними СКМ, становить 8,5% ринку вантажних перевезень і 14,5% ринку перевезень у піввагонах.

Нагадаємо, Ахметов став найбагатшою людиною в СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram