ГоловнаЕкономікаДержава

Колесніков хоче купити 100-120 швидкісних поїздів

Наразі закупили лише вісім.

Колесніков хоче купити 100-120 швидкісних поїздів
Фото: yuzhnoukrainsk.net

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков оцінює потребу України у швидкісних поїздах в 100-120 штук.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "КоммерсантЪ-Украина".

"Швидкісних поїздів нам потрібно 100-120 ... Далі. Україні потрібно 600 приміських електричок, тому що старі працюють ще з часів Олімпіади 1980 року. Нам слід модернізувати цей парк", - відзначає віце-прем'єр, відповідаючи на питання, скільки всього необхідно Україні поїздів компаній Hyundai і Skoda.

За його словами, перевага цих швидкісних поїздів в тому, що вони їздять удвічі швидше за звичайні й оборотність їх перевезень, відповідно, удвічі вища.

"Що більша оборотність, то більше пасажирів і дешевші квитки. 120 швидкісних поїздів можуть замінити 300 звичайних пасажирських потягів", - вважає Колесніков.

Говорячи про модернізацію приміських електричок, віце-прем'єр зазначив, що електрички Skoda економічніші, оскільки споживають менше електроенергії.

На його думку, Україні необхідно налагодити в себе їх виробництво.

Колесніков також констатував, що з 22 тис. км магістральних залізниць в Україні електрифіковано всього 11 тис.

"Якщо ми доведемо цю цифру до 15-16 тис. км, то зможемо відмовитися від споживання 300 тис. тонн дизельного палива щорічно і замість імпортних вуглеводнів купувати вітчизняну електроенергію", - вважає віце-прем'єр.

За його прогнозами, завдяки зазначеній модернізації можна буде збільшити швидкість вантажних перевезень на 30% і вітчизняним промисловим підприємствам стане дешевше користуватися залізничними перевезеннями.

Нагадаємо, у травні Колесніков спрогнозував повну заміну класичних нічних поїздів швидкісними потягами виробництва компанії Hyundai Rotem (Південна Корея) за найближчі 5 років.

З 27 травня почали курсувати міжрегіональні електропоїзди "Український експрес" виробництва компанії Hyundai Rotem сполученням "Київ - Харків" - 2 пари і "Київ - Львів" - 1 пара.

До кінця 2012 року Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" має намір запровадити рух поїздів "Українського експресу" за маршрутом "Київ - Одеса".

Усього до Євро-2012 закуплено 6 потягів Hyundai і 2 потяги Skoda.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram