ГоловнаЕкономікаДержава

Черкаси можуть залишитися без води

Борг перед комунальним підприємством становить два мільйони гривень.

Черкаси можуть залишитися без води

Черкаси можуть залишитися без водопостачання, якщо міський водоканал не погасить двомільйонний борг перед комунальним підприємством "Черкаситеплокомуненерго".

Як повідомили в прес-службі Черкаського міськвиконкому з посиланням на директора "Черкаситеплокомуненерго" Павла Карася, підприємство обслуговує насоси, які підкачують холодну і гарячу воду на верхні поверхи багатоквартирних будинків.

За його словами, якщо найближчим часом "Черкасиводоканал" не розрахується, то підприємство буде змушене зупинити роботу насосів.

Окрім того, як сказав Карась, більшість бюджетних установ міста і області 2012 року накопичили мільйонні борги за спожиті тепло і гарячу воду. Загальна сума заборгованості установ усіх бюджетів, державного, обласного та міського, становить 9 млн 992 тис. 493 грн.

Зокрема, обласне Управління СБУ заборгувало 482 тис. грн, обласне Управління внутрішніх справ - 77 тис. грн, облуправління МНС - 455 тис. грн, черкаська Державтоінспекція - 385 тис. грн, управління з експлуатації Будинку рад (приміщення Черкаської облдержадміністрації) - 350 тис. грн.

За словами Карася, якщо до 1 липня ці установи не розрахуються за тепло, жодну з них не під'єднають до теплопостачання.

Керівництво "Черкаситеплокомуненерго" вже попередило обласну і міську владу, а також керівників установ-боржників про ці можливі вимушені заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram