ГоловнаЕкономікаДержава

Голова податкової не бачить проблем із відшкодуванням ПДВ

У місяць "автоматом" повертається 2 млрд грн.

Голова податкової не бачить проблем із відшкодуванням ПДВ
Фото: www.donbass.ua

Проблем із відшкодуванням податку на додану вартість в Україні немає, упевнений голова Державної податкової служби Олександр Клименко.

"Сьогодні загалом проблеми з відшкодуванням податку на додану вартість немає. Ми як податкова служба прекрасно розуміємо, що повернення податку на додану вартість - один з ефективних механізмів стимулювання економіки і на загальнодержавному, і на регіональному рівні", - сказав О. Клименко на брифінгу в Харкові.

За його словами, сьогодні ефективно працює система автоматичного повернення ПДВ, якою успішно користуються підприємства-експортери та підприємства з іноземними інвестиціями.

Клименко зазначив, що ДПС у місяць відшкодовує близько 2 млрд грн ПДВ в автоматичному режимі - до 60% від отриманих заявок.

Підприємства, які працюють відкрито та прозоро, не мають проблем ані з поверненням ПДВ як таким, ані з доступом до найзручнішого механізму отримання повернення - "автомату"

— Олександр Клименко, голова ДПС України

"Система працює ефективно. Ми сьогодні бачимо збільшення обсягів порівняно з минулим періодом. У нас починалося з 500 млн грн, і було дуже багато скепсису. Сьогодні в середньому сума автоповернення становить близько 2 млрд грн на місяць. Це близько 50-60% від заявки залежно від місяця і економічної ефективності", - сказав він.

Голова відомства зазначив, що ДПС приділяє велику увагу поверненню боргів із відшкодування ПДВ, а також повернення ПДВ малому і середньому бізнесу.

За його словами, від малого та середнього бізнесу за 4 місяці 2012 року надійшло заявок на відшкодування ПДВ на суму 540 млн грн, при цьому за фактом за 4 місяці відшкодовано 750 млн грн. "Ми не тільки відшкодовуємо поточні суми, але й вирішуємо проблеми, які на сьогодні є", - сказав Клименко.

Нагадаємо, підприємці вважають, що повернення ПДВ - одна з основних проблем бізнесу в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram