ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров вирішив будувати житло за новими технологіями

У таких квартир буде один мінус.

Азаров вирішив будувати житло за новими технологіями
Фото: Макс Левин

Житло в Україні будуватимуть за новими технологіями, завдяки яким спорудження одного будинку займатиме 6-8 місяців. При цьому нові квартири будуть не такими великими за площею, як будують нині.

Для цього в Україні треба створити близько 20 будівельних комбінатів. "Це практично в кожній області. Тоді ми зможемо вийти на дуже стрімкі масштаби будівництва", - заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з представниками громадських організацій.

За його словами, нині уряд не може повноцінно реалізувати програму доступного житла, тому що є дуже велика кількість дорогих квартир із великою квадратурою, які потрапили у кризу 2008 року і зараз не користуються попитом.

"У майбутньому ми плануємо зводити доступне житло за новими технологіями. Зрозуміло, що помешкання, яке будують нині, доволі дороге, але його споруджують за високими державним стандартам. Зараз існують технології, які дозволяють житловий будинок на 80-100 квартир будувати за 6-8 місяців. Це квартири не на 200 кв. м, але абсолютно нормальні за європейськими мірками квартири", - повідомив М. Азаров.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів планує вирішити "квартирне питання" протягом найближчих десяти років. Для цього, за підрахунками уряду, потрібно будувати близько 100 тис. квартир на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram