ГоловнаЕкономікаБізнес

Китай підтримає зростання своєї економіки інвестиціями

Влада КНР відреагували на невтішні економічні дані.

Китай підтримає зростання своєї економіки інвестиціями

Влада Китаю має намір прискорити залучення інвестицій в інфраструктуру країни, щоб боротися з уповільненням економіки.

Про це повідомила у вівторок державна газета China Securities Journal. Оскільки шостий квартал поспіль китайській економіці загрожує уповільнення зростання, влада КНР має намір прискорити розподіл бюджетних коштів у різні будівельні проекти, включно з будівництвом автомагістралей.

Тому уряд чекає вже до кінця червня на пропозиції навіть щодо тих проектів, які заплановано на кінець року. І якщо цього виявиться не досить, щоб стимулювати економіку, то на більш ранній термін можуть перенести проекти, заплановані на 2013 рік.

Нагадаємо, китайський прем'єр Вень Цзябао заявив у неділю, що влада Китаю приділятиме більше уваги економічному зростанню та його підтримці.

Цьому минулого тижня передувала публікація даних, згідно з якими показники китайського експорту й імпорту виявилися нижчими за прогнози. При цьому прямі іноземні інвестиції за перші чотири місяці цього року скоротилися - це найтриваліший період спадання із часу світової фінансової кризи.

Ці заяви фондові ринки сприйняли як готовність КНР суттєво змінити економічний курс і розширити стимулювання внутрішнього ринку на тлі побоювань щодо уповільнення темпів зростання економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram