ГоловнаЕкономікаБізнес

Ломбарди і кредитні спілки перевірятимуть із правоохоронцями

Регулятор ринку вирішив залучити сторонню допомогу.

Ломбарди і кредитні спілки перевірятимуть із правоохоронцями
Фото: www.segodnya.ua

Перевірки небанківських фінансових установ (страхових компаній, кредитних спілок, ломбардів тощо) будуть проходити за участю правоохоронних органів, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"У Нацкомфінпослуг завершується робота з формування плану перевірок фінансових установ на 2012 рік. Із метою глибшого вивчення стану справ із питань діяльності фінансових установ, що підлягають перевірці, вважаю за доцільне включати до складу інспекційних комісій Нацкомфінпослуг фахівців Генеральної прокуратури, МВС, СБУ і Держфінінспекції за згодою їх керівництва", - процитували главу Нацкомфінпослуг Андрія Стасевського в його прес-службі.

За інформацією одного з джерел газети, причиною цієї заяви став дефіцит кадрів - у комісії ще не призначено осіб, відповідальних за проведення перевірок. При цьому скарги на учасників ринку надходять регулярно. Інший співрозмовник видання уточнив, що "ці структури не залучатимуть до звичайних планових перевірок усіх компаній".

Учасники ринку сприймають дії комісії як психологічний тиск. Присутність під час перевірок представників Генпрокуратури чи СБУ теоретично повинно налякати керівництво компаній, які перевіряють, а отже, зробити перевірки "якісними".

Нагадаємо, лише минулого тижня Президент Віктор Янукович заявив про зменшення тиску на бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram