ГоловнаЕкономікаДержава

Точку неповернення в газових переговорах пройдено, - джерело

Росія планує звести транзитне значення України до мінімуму.

Точку неповернення в газових переговорах пройдено, - джерело
Фото: rambler.ru

Газові переговори між Україною та Росією демонструють, що сторони не можуть домовитися, тому "Газпром" скорочуватиме прокачування газу через Україну до мінімуму, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Ми півтора року товчемо воду в ступі, ніяких зрушень немає. По суті, точку неповернення пройдено, ми підемо своїм шляхом - будемо будувати газопровід South Stream, розширювати Nord Stream, скоротивши прокачування газу через Україну до мінімуму", - розповіло виданню джерело в російській монополії.

Це підтверджує і джерело в українському Міненерго, яке заявляє, що Київ, своєю чергою, має намір до мінімуму скоротити потреби російського газу.

Цього року плануємо закупити 27 млрд кубометрів газу, середньорічна ціна на який становить 440 дол. за тис. куб. м

— Євген Бакулін, голова "Нафтогазу"

"Ми найбільший ринок збуту російського газу у світі, та ще й купуємо його за найвищою ціною. Подивимося, як "Газпром" заговорить, коли ми відмовимося від цих обсягів", - заявив він.

Нагадаємо, вчора відбулися газові переговори міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка та голови правління "Газпрому" Олексія Міллера.

За підсумками зустрічі сторін джерело в "Газпромі" повідомило агентство РБК, що "ніяких нових пропозицій щодо розвитку співпраці в газовій сфері українська сторона не зробила".

РФ і Україна обговорюють можливість коригування газових контрактів, підписаних 2009 року, але не можуть дійти компромісу. Україна намагається домогтися зниження вартості російського палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram