ГоловнаЕкономікаФінанси

Арбузов написав "Банківську енциклопедію" безкоштовно

НБУ повідомив, скільки коштувало видання книги.

Арбузов написав "Банківську енциклопедію" безкоштовно
Фото: Макс Левин

Автори "Банківської енциклопедії", до числа котрих увійшли голова Національного банку Сергій Арбузов і нинішній міністр фінансів Юрій Колобов (раніше був першим заступником Арбузова), працювали над нею безкоштовно.

Про це у відповідь на запит

LB.ua повідомила прес-служба НБУ.

"Книга "Банківська енциклопедія" є спеціалізованим банківським виданням, жодних гонорарів чи іншого матеріального заохочення для авторів чи інших причетних до видання осіб (рецензенти, редактори) не було і не передбачалося", - повідомляє прес-служба.

Загалом на випуск книги витрачено 53,890 тис. грн за 1000 примірників, "тобто 53 грн 89 коп. за один екземпляр, що значно нижче від ринкової ціни".

Видання енциклопедії здійснено відповідно до плану видань Центру наукових досліджень НБУ. Книгу відредагували та надрукували у видавничому підрозділі господарського управління Нацбанку.

"Метою видання є ознайомлення громадськості з актуальною фінансовою термінологією і, зокрема, виконання завдань з підвищення рівня фінансової грамотності населення, чим займається Національний банк України", - наголошено в повідомленні.

Основну частину накладу поширюють у системі Нацбанку, а частину відправляють у державні бібліотеки.

Нагадаємо

, текст енциклопедії доступний на сайті НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram