ГоловнаЕкономікаДержава

Рейдерство руйнує інвестпривабливість країни, - економіст

Надії, що судова реформа поліпшить ситуацію, не справджуються.

Рейдерство руйнує інвестпривабливість країни, - економіст
Фото: Макс Левин

Рейдерство є дуже серйозною проблемою для інвестиційного клімату України, пише видання "ОРД" з посиланням на виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка.

"Рейдерство ... це фактор, який руйнує нашу інвестиційну привабливість. Це наслідок більш складної проблеми - корупції судової системи та проблематичності використання на практиці для захисту прав власника корпоративного законодавства. Захоплення об'єктів, підприємств, готелів - все це наслідки цих двох чинників", - вважає він.

"Багато хто чекав, що ситуація поліпшиться після судової реформи - були заяви про необхідність реформування цієї сфери. Але на практиці ми бачимо, що цього не відбувається. Міноритарні власники досі не захищені. Це величезний пробіл, а в результаті це не сприяє притоку інвестицій", - зазначає Устенко.

Нагадаємо, цю проблему відзначив і американський посол Джон Теффт. Він зазначив, що іноземні бізнесмени хочуть інвестувати в Україну, але стикаються тут з "труднощами": податковими та митними проблемами, нечесним судоустроєм і корпоративним рейдерством. На його думку, така ситуація є причиною низької інвестпривабливості України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram