ГоловнаЕкономікаФінанси

Репутація банків серед українців погіршується

Населення дедалі менше готове рекомендувати їх родичам і друзям.

Репутація банків серед українців погіршується
Фото: inukr.net

Репутація банків серед населення погіршується, про що свідчать дані дослідження іміджу найбільших банків України, яке проводить компанія GfK Ukraine.

Порівняно з вереснем минулого року в березні оцінка репутації досліджуваних банків знизилася з 3,77 до 3,56 бала. Зниження стосується більшості з 12 банків, які оцінювалися в межах дослідження.

"Зниження оцінок репутації банків може бути пов'язано з поширенням серед населення чуток про можливість другої хвилі кризи, що знижує довіру до банків у цілому", - вважають у компанії.

Громадяни також виявляють меншу готовність рекомендувати банки друзям або родичам, йдеться в повідомленні.

GfK Ukraine зазначає, що під час вибору фінустанови українці передусім враховують надійність банку і тарифи до продуктів. Водночас зростає значення зручного розташування відділень та тривалості роботи банку на ринку.

Дослідження проводилося з 1 до 16 березня. Під час дослідження було опитано 1000 респондентів старше 16 років методом особистого інтерв'ю.

В опитуванні використовувався список з 12 банків: Альфа-банк, ВТБ Банк, Ерсте Банк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ, ОТП Банк, Правекс-Банк, ПриватБанк, Укрексимбанк, УкрСиббанк, Укрсоцбанк і Універсал Банк.

Нагадаємо, в Національному банку, навпаки, заявляють, що українці дедалі більше довіряють банкам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram