ГоловнаЕкономікаФінанси

У Арбузова обіцяють стабільну гривню за рахунок Євро-2012 і виборів

У Нацбанку розраховують на приплив іноземної валюти.

У Арбузова обіцяють стабільну гривню за рахунок Євро-2012 і виборів
Фото: Макс Левин

У Національному банку впевнені, що проведення Євро-2012 і парламентських виборів забезпечить приплив іноземної валюти, що дозволить уникнути різких валютних коливань курсу гривні до кінця року.

Про це у відеокомметаріі, розміщеному на сайті НБУ, заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.

"Напередодні Євро-2012 буде визначено приплив іноземної валюти. У нас є свої оцінки за обсягами, вони доволі помірні, але дозволять нормально утримати ситуацію, не допустивши різких коливань курсу, чи то знецінення валюти, чи подорожчання, і в подальшому утримувати баланс на валютному ринку", - сказала вона.

Щербакова також зазначила, що парламентські вибори також забезпечать притік іноземної валюти, що "вплине на збалансованість ситуації у всіх грошових сегментах".

Нагадаємо, експерти вважають, що друге півріччя несе загрози для стабільності національної валюти, що, зокрема, пов'язано з очікуваннями девальвації гривні після парламентських виборів і ризиками підвищення цін на нафту та зниження цін на сталь.

У квітні голова НБУ Сергій Арбузов заявив, що Нацбанк уже три місяці не підтримує курс гривні і виходить на міжбанк тільки для нарощування міжнародних резервів. Відтак курс гривні формує ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram