ГоловнаЕкономікаБізнес

У Криму продають аеродром

Злітно-посадкова смуга, розрахована на "Буранів", піде з молотка.

У Криму продають аеродром
Фото: buran.starjet.ru

У Криму виставлено на продаж Багеровський аеродром поблизу Керчі, від якого залишилися тільки 3,5 км злітно-посадкової смуги з особливо міцних бетонних плит, розрахованих на прийом "Буранів" (аналог американських шаттлів).

15 травня Рада міністрів Криму погодила землевідвід під будівлями і смугою Багеровського аеродрому комунальному підприємству "Ленінське бюро технічної інвентаризації". Загалом у користування БТІ відійшло 1503 га.

Оголошення про проведення 29 травня аукціону з продажу Багеровського аеродрому розміщено на сайті Фонду майна Криму. Стартова ціна нежитлових будівель і комплексу злітно-посадкової смуги вказано 12,114 млн грн. При цьому будівлі аеродрому практично повністю зруйновано і не придатні до подальшої експлуатації.

За умовами продажу подальше використання аеродрому визначить покупець.

При цьому Багеровський аеродром було включено в програму розвитку малої авіації в Криму, затверджену в лютому 2011 року. За задумом Рескомтрансу, до 2015 року всі міста півострова будуть з'єднані регулярними авіарейсами.

Іще раніше, 2006-го, кримська влада планувала задіяти аеродром у Багерово для розвитку Східного Криму як курортної зони. Оскільки злітна смуга аеродрому була розрахована на прийом "Буранів", Багерово пророкували майбутнє пасажирського аеропорту під будь-які типи літака "Боїнг".

Однак восени 2009 року з парламентської трибуни народний депутат України від БЮТ Валентин Зубов заявив, що кримський спікер Анатолій Гриценко готує аеродром до продажу за безцінь. Цінність представляють плити злітно-посадкової смуги, які використовують у будівництві доріг. Демонтовані плити, за словами Зубова, мали намір продати в Сочі. Нардеп вимагає не допустити знищення Багеровського аеродрому і використовувати його для розвитку малої авіації або сільгоспавіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram