ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова взялася за підприємство Порошенка

"Кондитерську корпорацію "Рошен" запідозрили в незаконному відшкодуванні ПДВ.

Податкова взялася за підприємство Порошенка
Собственник корпорации "Рошен" Петр Порошенко
Фото: focus.ua

Податкова міліція порушила кримінальну справу проти посадових осіб дочірнього підприємства "Кондитерська корпорація "Рошен".

Про це свідчить постанова Шевченківського райсуду Києва від 11 травня 2012 року, пише "Українська правда".

Постанова винесена за підсумками розгляду скарги директора цієї компанії на постанову слідчого про порушення цієї справи, винесеної 23 січня 2012 року.

Справу порушено за фактом замаху на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами ДП "КК "Рошен", за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу.

У судовій постанові викладена позиція слідчого податкової міліції, який вважає, що посадові особи підприємства "переслідуючи намір, спрямований на незаконне відшкодування ПДВ з бюджету в особливо великих розмірах, в період жовтня-грудня 2010 року документально оформили на око поставки желатину від ПП "Миоком"

На думку Податкової міліції, "таким чином, посадові особи цього підприємства незаконно сформували податковий кредит у жовтні 2010 року на 214 тисяч 667 гривень і в листопаді 2010 року на 477 тисяч 825 гривень".

Суд вирішив, що при порушенні даної справи слідчим були дотримані вимоги законодавства. Скаргу директора ДП "КК "Рошен" не задовольнили.

Як відомо, "Кондитерська корпорація "Рошен" контролюється Петром Порошенком, якого 23 березня 2012 року призначили міністром економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram