ГоловнаЕкономікаБізнес

У Дніпропетровському регіоні сприятливий клімат для потенційних інвесторів, - американський чиновник

Дніпропетровську область обрано першою для візиту Україною

У Дніпропетровському регіоні сприятливий клімат для потенційних інвесторів, - американський чиновник
Джон Макдонаугх
Фото: most-dnepr.info

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів двосторонню зустріч з міністром ділового та економічного розвитку штату Меріленд (США) Джоном Макдонаугхом. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва Дніпропетровської області зі штатом Меріленд.

Про це журналістові ІА "МІСТ-ДНІПРО" стало відомо на місці події.

Губернатор Дніпропетровської області зазначив, що обласна влада будує системну співпрацю зі Штатами. За його словами, зустріч з міністром ділового та економічного розвитку Меріленду є черговим кроком до зміцнення партнерських взаємовідносин між Дніпропетровською областю і США.

"США - надійний партнер Дніпропетровської області. За підсумками минулого року, зовнішній товарообіг області та США збільшився на 42% і порівняно з 2010 роком становив майже $1 млрд. Ми налаштовані на подальше розширення і зміцнення економічних взаємин. Дніпропетровська область відкрита для американських інвестицій у проекти розвитку регіону", - сказав Олександр Вілкул.

Джон Макдонаугх зазначив, що Дніпропетровську область обрано першою для візиту Україною за результатами аналізу різних показників розвитку регіону.

"Дніпропетровський регіон вирізняється високим рівнем розвитку освіти, вищих навчальних закладів, високим рівнем розвитку аерокосмічної галузі та промисловості. Численні схожості в економіках вашого регіону і штату Меріленд обіцяють гарні перспективи для подальшої співпраці та розвитку відносин між нашими регіонами. Із бесіди з губернатором Олександром Вілкулом я зрозумів, що в регіоні створено дуже добрий, сприятливий клімат для потенційних інвесторів, і тут уряд дійсно приділяє велику увагу тому, щоб цей процес відбувався в рамках законності", - сказав він.

Нагадаємо, 2011 року на Дніпропетровську область припало 20,4% загального товарообігу України та США. Зараз у регіоні працюють 79 підприємств з американськими інвестиціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram