ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні зростатиме попит на управлінців, - експерти

Але для цього потрібен розвиток бізнес-освіти.

В Україні зростатиме попит на управлінців, - експерти
Фото: Макс Левин

Ринок праці в Україні надалі все більше потребуватиме "білих комірців", зокрема вищої ланки - управлінців.

Таку думку під час "круглого столу" в Інституті Горшеніна висловили експерти.

"Якщо говорити про менеджмент, то попит на висококваліфікованих фахівців зростає", - впевнена головний редактор журналу "Менеджер із персоналу" Ніна Лазарєва.

Водночас вона висловила думку, що службовців, "пролетарів розумової праці", тобто нижчої ланки "білих комірців", надалі має ставати все менше у зв'язку з поширенням автоматизованих процесів.

Своєю чергою експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава упевнений, що в Україні очікують буму попиту на "білих комірців".

"Через рік-два в Україні буде великий попит на "білих комірців". Тобто той попит, що є зараз, буде в декілька разів більшим", - упевнений він.

При цьому експерти відзначають проблеми з підготовкою управлінців середньої та вищої ланки, оскільки українська освіта не забезпечує їх підготовку.

Так, за словами головного фахівця з найму робочої сили концерну "НІКО" Оксани Чаленко, роботодавці під час найму "білих комірців" середньої та вищої ланки дивляться на досвід роботи та бізнес-освіту, особливо відзначивши останнє.

"Воно дає системне мислення, розуміння стратегії та бізнесу", - пояснює експерт.

"Цьому вуз не може навчити за визначенням", - погоджується Лазарєва.

Своєю чергою, засновник і виконавчий директор компанії "Таланти для бізнесу" Валерія Казадарова окремо відзначила ситуацію в IT-галузі, оскільки там "білі комірці" нижчої ланки готові працювати вже на третьому курсі. А до закінчення вузу "айтішники" вже можуть працювати на високому рівні.

Нагадаємо, експерти вважають, що в Україні дуже мало бізнес-шкіл, які можуть готувати менеджерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram