ГоловнаЕкономікаФінанси

Он-лайн-платежі замінять пластикові картки

MasterCard пропонує платити в магазинах за допомогою смартфона.

Он-лайн-платежі замінять пластикові картки

Компанія MasterCard анонсувала нову послугу на базі системи безконтактних платежів PayPass під назвою PayPass Walley. Суть послуги полягає у можливості платити в магазинах не тільки без готівкових грошей, але і без пластикової картки. Достатньо мати смартфон або планшетний комп'ютер з необхідним додатком.

Про це LB.ua повідомили в компанії.

Авіакомпанія AmericanAirlines та мережа книжкових магазинів Barnes & Noble (компанія також випускає електронні книжки) вже домовилися з MasterCard про використання нової послуги. Авіакомпанія навіть інтегрує PayPass Wallet в свої мобільні додатки, а не тільки розмістить кнопку на сайті. Низка інших організацій (банки, торгові й транспортні компанії) також підтримали послугу.

Послуга почне працювати з 3-го кварталу 2012 року спершу в США, Канаді, Великобританії та Австралії, а потім розповсюджуватиметься в інших країнах. Перераховані країни - лідери з використання смартфонів. У США, наприклад, більше 50% громадян вже замінили свої телефони на більш просунуті гаджети.

Американська MasterCard (торгується на Нью-Йоркській біржі NYSE під тікером MA) спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях у більш ніж 210 країнах і територіях. В Україні компанія більше відома завдяки пластиковим карткам. У листопаді 2010 року компанія запустила систему безконтактних платежів PayPass в Україні.

Нагадаємо, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж обіцяв подати до суду на MasterCard і Visa.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram