ГоловнаЕкономікаБізнес

Співзасновник Apple не має вдома доступу в інтернет

Стів Возняк виступає за бездротовий зв'язок.

Співзасновник Apple не має вдома доступу в інтернет
Фото: EPA/UPG

Співзасновник Apple Стів Возняк викликав справжній фурор на бізнес-конференції в австралійському місті Перт, коли заявив, що в нього вдома немає широкосмугового доступу в Інтернет. Після того, як у залі після цих несподіваних слів наступила тиша, один із лідерів світової комп'ютерної індустрії повільно повторив: "Я, Стів Возняк, не маю вдома широкосмугового доступу в Інтернет".

Потім він пояснив, що живе в каліфорнійському місті Лос-Гатос приблизно в кілометрі від центру. "Послуги широкосмугового доступу в нашому місті монопольно надає одна компанія. Підключитися до Інтернету можна за допомогою кабелю, але в мене немає кабельного підключення, - розповів Возняк. - Існує приблизно 50 компаній, які із задоволенням продали б мені підключення по цифровій абонентській лінії / DSL /, але всі вони працюють через місцевого телефонного оператора "Horizon", одного з найгірших у країні. Відтак у мене вдома немає широкосмугового доступу".

Свою заяву відомий у всьому світі американський бізнесмен зробив у той час, коли мова на конференції зайшла про амбітні плани уряду Австралії протягнути оптоволоконний кабель до найвіддаленіших населених пунктів, що дозволить збільшити швидкість доступу в Інтернет. Возняк вирішив не давати оцінки цим планам, але сказав, що, на його думку, в країнах, де "населення живе розосереджено, ефективнішим вирішенням проблеми є не прокладання оптоволоконного кабелю, а бездротовий зв'язок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram