ГоловнаЕкономікаДержава

Донецьк переходить на погодинне водопостачання

Борги за компослуги сягнули 12 млн грн.

Донецьк переходить на погодинне водопостачання

Комунальне підприємство "Вода Донбасу" знизить поставки води до великих міст Донецької області через мільйонні борги.

Про це повідомляють в прес-службі підприємства.

Зокрема, на 15% вже знижено обсяг поставки води до міста Слов'янська. Наступними будуть - Донецьк, Маріуполь і Харцизьк.

Так, у квітні комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" недоотримало коштів від міських водоканалів на суму 12 млн грн. Через недооплату за надані послуги з 10 травня "Вода Донбасу" знизила обсяг поставки води місту Слов'янську на 15%. Якщо ситуація з платежами не зміниться, то з 14 травня скоротять подачу води містам Донецьк, Маріуполь, Харцизьк.

"Керівникам підприємств неодноразово надсилалися листи і телефонограми з попередженням про те, що в разі несплати подачу води у міста скоротять. Однак кошти так і не надійшли на рахунки КП "Компанія "Вода Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Так, заборгованість КП "Донецькміськводоканал" на 1 травня становить 39 млн 973 тис. грн. Красногорівського МККП "Віта" - 2 млн 367 тис. грн. ТОВ "Краматорськводоканал" заборгувало 8 млн 738 тис. грн. КП "Маріупольське ВУВКГ" - 8 млн 929 тис. грн. КП "Славміськводоканал" заборгувало 6 млн 733 тис. грн. Харцизьке МКП "Міськводоканал" - 3 млн 913 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram