ГоловнаЕкономікаБізнес

В Індії розробили найдешевший автомобіль

Новинка - гібрид автомобіля і мотоцикла.

В Індії розробили найдешевший автомобіль
Фото: indianautosblog.com

Індійці показали світові автомобіль Bajaj RE60, розроблений за підтримки французької компанії Renault і японської Nissan, який коштує лише 2,2 тис. доларів (17,6 тис. гривень). До цього найдешевшим авто у світі вважали Tata Nano - його можна було придбати приблизно за $2,8 тис.

Індійський Bajaj RE60 відібрав у Tata Nano першість у званні автомобільної "дешевки". Нову машину презентували на міжнародній виставці в Нью-Делі.

Нова найдешевша машина у світі Bajaj RE60 є гібридом популярного в Індії автомобіля і мотоцикла. Новинка їздить на 4-х колесах і в ній навіть 4-місний салон.

Bajaj RE60 має габарити: ширина кузова - 1,3 м, довжина - 2,75 м, висота - 1,65 м, а важить він 400 кілограмів. Конкурента Tata Nano оснастили 0,2-літровим бензиновим двигуном потужністю 20 к.с. Авто розвиває максимум 70 км/год. Щоб проїхати 100 км, Bajaj RE60 знадобиться не більш ніж 2,8 літра бензину.

Нагадаємо, що Toyota зробить нову версію Prius найдешевшим "зеленим" автомобілем на ринку до кінця 2012 року і продаватиме у США вже дві моделі електромобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram