ГоловнаЕкономікаДержава

Луганщина вступила до Асамблеї європейських регіонів

Регіон отримав статус спостерігача.

Луганщина вступила до Асамблеї європейських регіонів
Фото: www.aer.eu

Луганська область у статусі спостерігача увійшла до складу Асамблеї європейських регіонів.

Як повідомили в прес-службі Луганської обласної ради, відповідне рішення ухвалили сьогодні, 10 травня, в Одесі під час засідання Бюро Асамблеї.

Луганську область на засіданні представляє перший заступник голови обласної ради Євген Харін. Регіон увійшов до європейської організації в статусі спостерігача.

21 грудня 2011 року Луганська область вступила до Асоціації Європейських прикордонних регіонів у межах її участі в транскордонній організації Єврорегіон "Донбас". До обов'язків Луганської області як члена Асоціації входитиме сплата членських внесків раз на рік в розмірі 1,35 тис. євро.

Довідка. Асамблея європейських регіонів заснована 1985 року та входить в структуру громадянських інститутів Ради Європи. До Асамблеї входять 270 регіонів Європи та 34 країн-учасниць Ради Європи. Україну представляють шість областей: Донецька, Кіровоградська, Херсонська, Київська, Львівська та Одеська.

Асоціація Європейських прикордонних регіонів - асоціація, створена в Європі 1971 року країнами, чиї прикордонні регіони були в минулому об'єднані спільною історією, культурою тощо. Членами AEBR сьогодні є 90 зі 115-ти діючих європейських прикордонних регіонів (єврорегіонів).

Єврорегіон "Донбас" створений 29 жовтня 2010 року. Він складаэться з Луганської та Донецької (Україна), а також Ростовської (РФ) областей. На його території у 153 тис кв. км. мешкають 11,5 млн людей.

Нагадаємо, голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк має намір найближчим часом презентувати Луганську область у Європейському парламенті в Брюсселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram