ГоловнаЕкономікаБізнес

Документи на землю оформлюватимуть через інтернет

Початок роботи через мережу вже "не за горами".

Документи на землю оформлюватимуть через інтернет
Сергей Тимченко
Фото: Макс Левин

Державне агентство земельних ресурсів планує почати оформлення документів на землю через інтернет.

Про це повідомив на брифінгу глава Держземагентства Сергій Тимченко.

"Майбутній наш розвиток я вбачаю в переході всіх послуг у сферу інтернету. Вже зараз наші фахівці розробляють правові та технічні механізми переходу на надання інтернет-послуг. Це стосується отримання витягів, довідок, погодження технічної документації", - зазначив він.

Тимченко зазначив, що перехід на інтернет-послуги дозволить розвантажити черги, підвищити комфорт для громадян, повністю автоматизувати й оптимізувати всі процеси.

"Я думаю, що перехід на інтернет-роботу з нами не за горами", - додав глава Держземагентства, не виключивши початку роботи відомства в Інтернеті до кінця цього року.

Він уточнив, що громадяни зможуть обирати, чи користуватися їм інтернет-послугами чи відвідувати органи земельних ресурсів і додав, що вартість послуг через інтернет буде значно нижчою.

Нагадаємо, з 2013 року Держземагентство планує запустити кадастровий веб-портал, через який громадяни зможуть отримувати інформацію про земельні ділянки. Також згідно з планом, він стане "дошкою оголошень", на якій можна буде отримати всю необхідну інформацію про земельні ділянки, що виставляються на торги, і подивитися їх на карті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram