ГоловнаЕкономікаБізнес

Готелі економ-класу втрачають клієнтів через бойкот Євро

Великі готелі якщо і втратять клієнтів, то несуттєво.

Готелі економ-класу втрачають клієнтів через бойкот Євро
Фото: ukrstroy.org.ua

Продажі в українських готелях економ-класу впали більш ніж у 10-12 разів порівняно з попередніми двома роками, заявив в інтерв'ю "Делу" президент Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації Олександр Файнін. Частково це пов'язано з кампанією бойкоту Євро-2012.

"Порівняно з попередніми двома роками в нас продажі впали в 10-12 разів. Одним з основних джерел нашого заробітку є он-лайн-бронювання ланцюжка готелів економ-класу. Більшість готелів нашої ланцюжка розташовані в Криму, а саме на цей півострів найчастіше агітують не їхати своїх громадян Росія і Туреччина, що конкурують з Україною в цьому регіоні", - зазначив він.

За його словами, на зниженні продажів позначається ситуація з бойкотом Євро-2012. "Звичайно, на зниженні кількості бронювань і замовлень турів позначається кампанія бойкоту Євро-2012 в Україні, а також цілковита плутанина з наявністю місць у готелях у містах, що приймають Євро, та нереальні ціни на проживання".

При цьому знижувати ціни на проживання готелі економ-класу не можуть, оскільки й так працюють у найдешевшому сегменті. "Якщо ми знизимо ціни на проживання, нам доведеться ще й доплачувати туристам за те, що вони приїдуть у готелі", - заявив Файнін.

При цьому він упевнений, що бойкот Євро-2012 істотно не вплине на кількість продажів у великих готелях. "Щодо великих готелів, то, на мою думку, продажі в них знизяться несуттєво - до 10-15%, тому що, незважаючи на будівництво нових готелів до Євро-2012, у країні все ще відчутна їхня нестача", - зазначив Файнін.

Нагадаємо, влада стверджує, що проблему із завищеними цінами на готелі вирішено. За словами директора оргкомітету "Євро-2012 в Україні" Маркіяна Лубківського, середня ціна розміщення вболівальників в Україні та Польщі практично однакова. "Середня ціна номера в 3-зірковому готелі в Україні становить 231 євро, у Польщі - 217, в 4-зірковому готелі - 263 євро, в Польщі - 205. П'ятизіркові готелі: в Україні - 395 євро, в Польщі - 316", - заявив він.

Держагентство туризму і курортів очікує, що під час Євро-2012 Україну відвідають 0,8-1,4 млн туристів.

Чемпіонат Європи з футболу пройде з 8 червня по 1 липня 2012 року у 8 містах України та Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram