ГоловнаЕкономікаДержава

Держприкордонслужба закупила техніки на 135 млн грн

Обладнання надійде напередодні фінальної частини Євро-2012.

Держприкордонслужба закупила техніки на 135 млн грн
Фото: segodnya.ua

Державна прикордонна служба України отримала сучасну автомобільну техніку та обладнання на суму майже 135 млн грн.

Як повідомили в прес-службі Держприкордонслужби, церемонія передачі сучасної техніки відбулася на базі Окремої комендатури охорони і забезпечення за участю голови Держприкордонслужби України Миколи Литвина, Надзвичайного і Повноважного посла Сполучених Штатів Америки в Україні Джона Теффта, керівника програм зовнішньої допомоги представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаша, а також офіцерів зв'язку правоохоронних відомств країн ЄС.

Як зазначено, серед технічних засобів - 54 автомобілі Land Rover, 100 автомобілів Chevrolet Niva, 110 квадроциклів, 183 мотоцикли, а також мікроавтобуси, човни, пристрої нічного бачення, прилади для перевірки документів, системи радіаційного контролю тощо. Усе це обладнання надійшло в рамках реалізації міжнародних проектів і програм у сфері безпеки кордонів.

Основними донорами і партнерами Держприкордонслужби виступили уряд США і Європейська комісія, з якими прикордонне відомство співпрацює вже протягом тривалого часу.

Основну увагу проектів спрямовано на посилення потенціалу прикордонних підрозділів і застосування новітніх технологій для запобігання незаконній діяльності на кордоні, припинення контрабанди, незаконного переміщення зброї масового знищення, торгівлі людьми тощо.

Знаменно те, що новітнє обладнання надійде в підрозділи охорони кордону напередодні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, а це значно посилить охорону "зеленого кордону" і сприятиме прискоренню прикордонних формальностей у пунктах пропуску, наголошено в повідомленні.

Окрім того, М. Литвин і Дж. Теффт підписали протокол до Меморандуму про взаєморозуміння між урядами України та США щодо надання допомоги з правоохоронних питань. Зокрема, це дозволить реалізувати ще два проекти із загальним бюджетом близько 1,5 млн дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram