ГоловнаЕкономікаБізнес

Ожиріння населення може стати лихом для економіки США

На лікування витрачатимуть нечувані гроші.

Ожиріння населення може стати лихом для економіки США

Медичні витрати на лікування ожиріння американців з урахуванням всіх можливих витрат як уряду, так і громадян найближчі 20 років ризикують сягнути суми в $550 млрд.

До такого висновку дійшов професор Дюкського університету США Ерік Фінкельштейн за підсумками аналізу ситуації в країні.

Для порівняння, трохи меншу суму просив президент США Барак Обама у Конгресу для створення 1 млн робочих місць, проте дістав відмову.

За оцінками вченого, якщо в США збережеться тенденція до зростання кількості населення з надмірною вагою, то вже до 2030 року від переїдання страждатимуть 42% усіх американських громадян.

Останні дослідження показали, що вже зараз у США дві третини повнолітнього населення країни мають зайву вагу. Водночас третина з них безпосередньо страждає від ожиріння.

Щодо особливо гострих форм переїдання, а саме тяжкого ожиріння, то до 2030 року частка хворих ризикує збільшитися вдвічі - до 11% населення країни.

Дані Фінкельштейна відрізняються стриманістю порівняно з аналогічними дослідженнями інших вчених. Кілька експертів передбачали, що до 2030 року від ожиріння страждатиме понад 50% населення Америки.

Це питання дуже хвилює політиків та членів їх родин. Зокрема, перша леді США Мішель Обама влаштовувала різні благодійні акції, спрямовані на боротьбу з ожирінням у дітей. У будь-якому разі, вирішувати цю проблему американцям потрібно не відкладаючи надовго. Бо зайва вага додасть країні витрат, які зараз вже доводиться скорочувати, затягуючи паски.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що в світі розпочалась епідемія ожиріння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram