ГоловнаЕкономікаДержава

Лавринович підрахує підприємців

Мін'юст створює спецкомісії для інвентаризації.

Лавринович підрахує підприємців
Фото: glavred.info

Міністерство юстиції вирішило провести інвентаризацію юросіб і фізосіб-підприємців, які були зареєстровані до 1 липня 2004 року.

За підписом міністра Олександра Лавриновича видано наказ про тимчасові міжвідомчі спеціальні комісії з питань проведення інвентаризації.

Як повідомили в прес-службі Міністерства юстиції, наказ видано на виконання Закону "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (ухвалений 1 липня 2010 року).

Прикінцевими та перехідними положеннями цього закону визначалася необхідність створення тимчасових комісій та завершення процесу включення до Єдиного державного реєстру відомостей про підприємців, зареєстрованих до 1 липня 2004 року.

У країні досі ніхто не знає, скільки взагалі підприємств, і що вони роблять

— Дмитро Фірташ, глава Федерації роботодавців

Інформація про підприємців, які не були включені до реєстру, передаватиметься виконавчим комітетам місцевої влади та до Державної реєстраційної служби.

Нагадаємо, раніше Федерація роботодавців, головою якої є Дмитро Фірташ, розпочала роботу над створенням реєстру всіх підприємств України. Передбачають, що за допомогою реєстру підприємці зможуть знайти партнерів та розширити ринки збуту, таким чином і за кордоном.

За його словами, за попередніми підрахунками в Україні близько 3 млн підприємців, які є роботодавцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram