ГоловнаЕкономікаБізнес

Румунія має намір увести мораторій на видобуток сланцевого газу

Новий уряд перейнявся його впливом на екологію.

Румунія має намір увести мораторій на видобуток сланцевого газу
Фото: comments.ua

Новий уряд Румунії планує ввести мораторій на використання родовищ сланцевого газу, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяву представників уряду.

Негайне впровадження мораторію на використання родовищ сланцевого газу аж до закінчення європейських досліджень про

вплив гідророзривів пласта на довкілля є одним із заходів, які запропоновано в рамках нової економічної програми, котру, як очікують, у понеділок затвердить парламент країни.

Також новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Віктором Понта має намір переглянути систему оподаткування за користування родовищами.

Очікується, що ухвалення таких заходів може серйозно зашкодити програмами розвідування родовищ, які здійснює американська компанія Chevron Corporation. Наприкінці березня стало відомо про те, що

Chevron Corporation уклала угоди з румунським урядом, згідно з якими в розвідування сланцевого газу в Румунії інвестують $65 млн.

Видобуток сланцевого газу методом гідравлічного розриву пласта передбачає введення в породу під високим тиском води, піску і хімічних добавок. На думку експертів, такий метод видобутку може спричинити забруднення ґрунту та ґрунтових вод, а також підвищити ймовірність сейсмічних поштовхів і землетрусів.

Нагадаємо, раніше

сланцевий газ оголосили поза законом у Болгарії, сусідній з Румунією країні.

В Україні за допомогою родовищ сланцевого газу планують позбутися залежності від російського палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram