ГоловнаЕкономікаДержава

Подорожчання газу виведе українців на вулиці, - експерт

Україна веде переговори із СБ і МВФ про кредит

Подорожчання газу виведе українців на вулиці, - експерт
Фото: Макс Левин

Будь-яке, навіть цілком незначне підвищення ціни на газ для населення України може спричинити в державі чергову хвилю мітингів і демонстрацій протесту.

Таке припущення в інтерв'ю кореспондентові агентства ГолосUA висловив аналітик Незалежної моніторингової групи при ЄС Мішель Одільон (Франція).

МВФ прекрасно розуміє, що за таких умов, коли світова економіка перебуває на нестійкій стадії, вимагати від України, щоб вона ще більше "затягнула пасок" і так створила собі в країні кризові явища, - це не можна. Друге - ми вкотре донесли до МВФ і Світового банку, що не можна перекладати на плечі громадян важкий обов\'язок платити за завищеними тарифами на газ, які укладено не з їхньої провини.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

"Сьогодні багато українців ледве можуть розплатитися за нинішніми комунальними тарифами. Різке подорожчання газу лише збільшить кількість бідняків і банкрутів та виведе протестуючих на вулиці й площі", - сказав він.

Нагадаємо, що з вимогою переглянути споживчі газові тарифи для України виступають Світовий банк і Міжнародний валютний фонд. Вони висловлюють готовність надати Києву новий кредит, виключно якщо він виконає цю умову.

Напередодні український прем'єр-міністр М. Азаров офіційно заявив, що сьогодні не може бути й мови про жодне зростання ціни на газ для населення.

На його думку, для цього Київ повинен спочатку реалізувати комплексну програму модернізації ЖКГ і збільшити

видобуток власного "блакитного палива".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram